Oplevelsesgaver kan bruges til at forkæle både sig selv og andre

Oplevelsesgaver

Nogle gange har man brug for selvforkælelse, eller føler et behov for at forkæle andre man holder af. Oplevelser er med til at vi som mennesker udvikler os og sikrer, at vi bliver bedre til at definere, hvem vi er på baggrund af de erfaringer vi gør os. Der findes et væld af oplevelsesgaver på internettet, man kan derfor vælge og vrage mellem disse på baggrund af en lang række kriterier. Det første kriterie er naturligvis prisen, dernæst ens interesser og sidst men ikke mindst, om man skal være alene eller sammen med andre om oplevelsen.

De mange oplevelsesgaver man kan købe til sig selv og andre spænder over alt fra luftballonture til chokoladesmagning. Derfor er man garanteret at man altid kan finde noget man kan bruge, enten til sig selv eller som oplevelsesgave til en anden. Disse gaver er blevet populære at give i forbindelse med større begivenheder såsom bryllupper, mærkedage, runde fødselsdage, konfirmation, svendegilde og i julegave. Dette skyldes at vi som danskere har et stigende behov for at komme ud fra hjemmets trygge vægge og få én på opleveren så vi ikke keder os.

Køb en oplevelsesgave til hele familien

Det gode ved oplevelsesgaver er naturligvis, at disse kan tilpasses til modtagerens alder og præferencer. Det nytter f.eks. ikke at give oldemor en tur i faldskærm eller bungeejump, dog kan hun få glæde af et kroophold, et cafébesøg for to eller en tur i fiskespa. På samme måde bør man tænke over, hvad ens modtager af en oplevelsesgave kan lide at beskæftige sig med samt hvad de gør for at forkæle sig selv. De klassiske valg til ens kone, kæreste eller samleverske er naturligvis makeovers, spaophold, fiskespa, chokoladesmagning og peeling.

Dog er det ikke ensbetydende med, at ens kæreste ikke er vild efter at komme med op i en luftballon eller springe ud fra en bro – det kommer helt an på det temperament som hun udviser i hverdagen. Det kan være en god idé at give en oplevelsesgave til hvert enkelt familiemedlem i forbindelse med fødselsdage, jubilæer og andet, da disse giver familien noget at snakke om. På denne måde vil man sikre sig at dem man holder af får nogle fede oplevelser, men også at man som familie får et nyt samtaleemne, der med garanti ligger op til diskussionen; ”kan du huske dengang da jeg/vi…”

Sådan vælger du den perfekte oplevelsesgave til andre

Når man gennemgår den lange liste med oplevelsesgaver, kan man ikke undgå selv at tænke ’dét lyder fedt – det ville jeg godt nok gerne!’. Dog skal man kunne tilsidesætte sin egen eventyrlyst og sætte sig ind modtagerens tankegang og præferencer. Selvom man ikke kan se fordelene ved en racerbil, vil en bilentusiast elske at få en tur i en Ferrari. Man skal naturligvis kende sin modtager godt for at gaven går rent ind. I nogle tilfælde vil man kunne købe et åbent oplevelseskort, hvor modtageren selv kan vælge oplevelsen.

Elsebeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *