Lav et RKI opslag før du sender mange varer ud af døren

Når du sælger noget til et firma, forventes der at du får en betaling fra dem til en hvis tid. Problemet er at det ikke er alle der er lige gode til at få betalt tingene til tiden, og derfor kan det være at du kommer til at mangle en masse penge, som du egentlig havde brug for, fordi der er en kunde der af en eller anden grund ikke har betalt de penge vedkommende skal. Det er en situation der kan sætte en bremse på mange ting i et firma, og derfor er det noget der skal undgås hvis det overhovedet kan lade sig gøre. En af måderne man kan undgå det på, er at man kan tjekke kunden før man sender tingene til den, for at se om de førhen har været dårlige til at få betalt deres ting, og så kan man vurdere om man tør sende det alligevel, eller om man for eksempel vil have en forklaring på hvad der er blevet anderledes siden de ikke betalte den gamle regning. Det kan jo være de er ved at få styr på deres ting, så man ikke behøver at lade være med at sende tingene til dem, og godt kan regne med at de sender en de penge der skal sendes. Modsat kan det også være at man bare skal trække i bremsen og lade være med at satse det, så der helt sikkert ikke er nogen penge der bliver mistet.

Er det dyrt, og kan det betale sig?

Hvis det er regninger på nogle få kroner der er snak om, så kan det på ingen måde betale sig, men så snart man kommer op i regninger der er lidt større, så begynder det at give mening, for så er der en reel risiko for at man kan miste penge hvis ikke kunden betaler tilbage. Desuden vil de fleste jo betale deres penge tilbage til tiden, så det vil ikke være så tit man kommer til at støde på nogen der ikke kan finde ud af at betale. Det betyder også at man skal overveje hvor små beløb man gider gøre det på, for hvis ikke beløbene har en vis størrelse, så er det ikke sikkert at det kan betale sig for dig.

Hvad er RKI egentlig?

RKI er et register hvori mange af dem der er ”dårlige betalere” er registreret. Man er dårlig betaler hvis man efter mange rykkere fra et firma stadig ikke har betalt sine ting, og man bliver der indtil man har betalt alle sine kreditorer af, så man ikke skylder flere penge væk som man ikke skal skylde væk. Lån hvor man ikke er bagud med betalingerne er ok, og du kan for eksempel godt have et huslån hvor du har betalt det du skal, og det kommer du ikke i RKI for, ej heller skal du betale det helt ud, for at komme ud af dette register der besværliggør lån med mere.

Elsebeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *