Der kan være mange grunde til at bruge drænrør til afvanding

Det er Danmark, og det er sommer lige nu. Det ved de fleste voksne og børn i Danmark godt betyder, at selvom temperaturerne er høje, så kan regnen komme når som helst. Den kan komme helt uden varsel, og den kan komme i rigtig store mængder. Og vi er jo som udgangspunkt rigtig glade for vores regn. Intet er mere fortryllende end en varm sommerdag, hvor der falder en let sommer regn, som giver den der karakteristiske friske lugt, af sommer regn på friske grønne planter. Vi skal egentlig også være ret så glade for vores regn, for det er altså en luksus, som man ikke har i nogle lande. Mange steder på kloden får man slet ikke regn på samme måde, som vi gør. Det kan for alvor give nogle ærgerlige konsekvenser i form af tørker og ørkenjorder med mere. Men nogle gange kan regnvandet i Danmark også give nogle store problemer, som går langt ud over, at du bliver våd på vej til sommerfesten på din cykel. I situationer hvor regnvandet oversvømmer områder, så kan det blive nødvendigt med drænrør til afvanding.

Også i landbruget kan det være nødvendigt med drænrør

Det spøjse ved vand og regnvand i landbruget er, at det både kan være det bedst for afgrøderne, men det kan i høj grad også være noget af det værste. For lige som mennesker, som også har brug for vand, så kan planter også godt drukne. De fleste har sikkert på et eller andet tidspunkt prøvet derhjemme, at man, uden at lægge mærke til det, er kommer til at give planten oppe på reolen lidt for meget vand, lidt for ofte. Lige pludselig, går det op for én, at planten slet ikke har det godt. Bladene begynder måske at blive gule og hænge, og ganske rigtigt. Når man tjekker planten, så kan man se, at den nærmest stor og sopper i vand. Den kan simpelthen ikke nå at drikke det hele, og pludselig bliver det for meget for planten, som begynder at tage skade. Helt det samme kan ske i meget større omfang i landbruget, og derfor kan drænrør til afvanding være helt essentielle.

Også ved byggeri kan drænrør til afvanding være nødvendige

Noget af det problematiske ved vand er, at det er i stand til at erodere jord og andre materialer. Det vil sige, at hvis der hele tiden løber vand langs med noget, så vil det langsomt blive slidt og nedbrudt. Et praktisk eksempel er, den måde at stenene i havet er blevet helt runde og fine. Det har altså blandt andet at gøre med, at vandet hele tiden nærmest sliber stene. Noget af det samme kan sker omkring eksempelvis motorveje og jernbaner. Hvis man ikke er god til at få benytte drænrør til afvanding, for den vej igennem at komme af med overskydende regnvand, risiker man, at vandet hober sig op, og begynder at ødelægge anlæggene, hvilket kan blive enormt dyrt i længden. Læs mere her.

Elsebeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *