En tilbygning er en stor proces

Der er mange huse i dag som ikke er store nok til den familie der bor i huset og derfor går mange med drømmen om at lave en tilbygning til huset. Dette er dog ikke bare noget man lige gør og tilbygningen skal leve op til del love og krav. Først og fremmest skal man kigge i bebyggelsesprocenten, som fortæller hvor stor en procent af grunden der må bebygges, og her finder man ud af om det overhovedet er muligt. Derefter skal man så søge om at få lov hos kommunen, og det er ikke sikkert at man får lov, her er der forskellige ting som de ser på ingen de siger ja eller nej. Det er det samme i alle byer også i Hillerød, Frederikssund, Roskilde, Slangerup, Stenløse og Ølstykke.

Indretning og økonomi ved tilbygning

Det første man skal være opmærksom på er om man har pengene til at lave denne tilbygning eller om man skal ud og låne pengene. En tilbygning koster imellem 15.000-20.000 kr. pr. kvadratmeter, og det er mange penge, skal man have et værelse på 10 kvadratmeter så er man oppe og give hele 150.000-200.000 kr. for den, og det er mange penge for mange. Man kan ikke være helt sikker på prisen, men de fleste rådgivere kan give en cirka pris når man kun har en skitse af hvad det er man gerne vil have lavet. Den endelig pris kan man først få når den er færdigprojekteret.
Når man har fundet ud at man har pengene eller man vil låne dem, så kan man gå i gang med at finde ud af hvor tilbygningen skal være. Nogle gange kan man ikke gøre noget, der kan den kun være et sted, og det afhænger af hvordan huset vender på grunden osv. Man skal overveje hvordan den kommer i forhold til andre rum, skal man for eksempel igennem et andet rum for at komme derud, eller kan man lægge den i forbindelse med en gang. Det er sådan nogle ting man skal have styr på.

Lav tilbygning selv eller få en til det

Man kan sagtens selv stå for at lave en tilbygning og på den måde kan man måske gøre det lidt billigere, man skal bare huske at sådan noget som vand, og el installationer skal være udført af en autoriseret. Vælger man at gøre det selv, så skal man være sikker på at det man ikke selv må lave bliver lavet af professionelle og dermed ikke dig selv. Har man selv været i gang med at lave noget af det, og der så kommer fejl og mangler så kan det blive et tvivls spørgsmål om det er dig eller håndværkerne der har lavet fejlen, og det kan være svært at afgøre. Hvis man får en virksomhed til at lave tilbygningen for en, så sikrer man sig at det bliver gjort ordentligt, og at alle love og krav bliver overholdt. Det betyder at der aldrig kommer nogle tvivls spørgsmål om hvem der har lavet den, og du vil aldrig selv kunne blive stillet til ansvar for fejl og mangler.

Læs mere på bygogbad.dk.

Elsebeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *