Byg selv møbler hitter

En af de helt hotte tendenser i boligindretningen er møbler, som man selv har fremstillet og de må gerne være lavet af genbrugsmaterialer, som f.eks. gamle gulvplanker. På nettet viser folk, ikke uden grund, deres personlige møbler frem, der er blevet skabt til at passe både i funktion og udtryk til netop deres hjem og stil. Tit er der tale om helt enkle konstruktioner, som man uden den store erfaring i at bygge, vil kunne fremstille, men der er altid en risiko for, at resultatet ender med at ligne noget fra et sløjdlokale og ikke bliver så cool og lækkert, som man har forestillet sig.

Vil man gerne hoppe med på bølgen og bygge sin egen bænk eller andet efter præcise mål, kan man også snyde lidt og få hjælp fra en tømrer, der med professionelt værktøj og håndelag hurtigt kan skrue nogle lækre ting sammen. Denne mulighed er værd at overveje, inden man selv kører mod byggemarkedet og begynder på at lidt for stort projekt, der måske ender med at blive kasseret, fordi det simpelthen ikke blev pænt nok.

Få unikke løsninger fra en tømrer

Johan er tømrer i Odder og han får flere og flere henvendelser fra kunder i Århus, der gerne vil have lavet forskellige unikke møbler til deres hjem. Mange unge mennesker bor i lejlighed med begrænset plads i Århus og derfor kan det være rigtig hensigtsmæssigt, at få bygget på mål, så rummene udnyttes maksimalt. På værkstedet i Odder, har Johan lavet både bogreoler, bænke og andet og han synes det er sjove småopgaver at få ind. Kunderne har som regel ikke tiden, værktøjet eller pladsen til selv at gå i gang og har derfor set fidusen i, at få Johan til at save træet og skrue tingene sammen.

Det går ret hurtigt med at bygge et møbel efter ønske, kunderne ved ofte præcis hvad de går efter og tager selv de fornødne mål og derfor bruger Johan ikke ret mange timer på en enkel konstruktion. Her ikke tale om decideret møbelsnedker arbejde med mange detaljer og finesser, men helt enkle møbler, der får en flot finish og passer på millimeter, der hvor de skal anbringes og bruges.

Du tegner – en tømrer bygger

Drømmer du om en smuk væg til væg reol, en lille bænk til altanen eller noget andet, så tegn en råskitse, der kan danne udgangspunkt for et tilbud fra en tømrer. Start med at måle op og vær meget grundig, tjek efter om alle mål er helt korrekte, for ellers går hele idéen med at få bygget tabt. Selve tegningen kan være helt primitiv og med få streger, det betyder ikke så meget, det vigtigste er, at den tømrer der skal bygge møblet, forstår din idé og at I kommunikerer godt omkring den. Har du selv nogle materialer stående, som du ønsker bliver brugt, så tal også med tømreren om det, han vil sikkert gerne se dem først. Genbrugstræ er populært, men kvaliteten skal være i orden, så møblet holder.

 

Elsebeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *