Botilbud for senhjerneskadede og sindslidende

Her i landet er vi meget kendt for vores gode velfærdssystem, der holder hånden under alle, så vi ikke taber nogle. Det betyder også, at der er hjælp at hente for dem, der til dagligt har svært ved at få en normal dagligdag op at køre. Det kan både være på grund af fysiske handikap, men også psykiske. Man skal selvfølgelig hjælpe dem, der ikke har de samme muligheder for, at arbejde. Den hjælp kommer primært igennem den skat som de arbejdende betaler. Denne skat går blandt andet til centre og boliger, hvor disse mennesker kan trives, som var det en normal dag. Hvis du bor i Fåborg eller på Midtfyn er der gode muligheder for at blive anbragt i en sådan bolig. Her er der boliger til senhjerneskadede og sindslidende. I boligerne vil der være mulighed for, at få en så normal dagligdag som overhovedet muligt. Der vil selvfølgelig være sørget for pleje, til dem der ikke selv kan varetage dette. Det kan eksempelvis indebære bad og toiletbesøg.

Fordele ved at benytte botilbud for hjerneskadede og sindslidende

Hvis du er en af dem der søger botilbud for senhjerneskadede og sindslidende skal du ikke holde dig tilbage. Der er masser af fordele ved at benytte et sådant tilbud. På sådan et bosted er der gjort meget ud af, at omgivelserne skal virke så naturlige som muligt, så man ikke føler, at man er isoleret fra resten af samfundet. Der er selvfølgelig forskel på graden af de fysiske skader de forskellige beboere har, og derfor er der også nogen, der vil kræve mere pleje end andre. På sådant et bosted vil der endvidere blive afholdt forskellige aktiviteter og arrangementer. Det kan eksempelvis være traditionelle mærkedage, der bliver afholdt i landet eller fødselsdage og lignende. Herunder vil julen selvfølgelig være et af hovedarrangementerne. Dette er en helligdag, som de fleste mennesker sætter pris på, og det er også der man skaber minder med familien. Det betyder selvfølgelig også, at der er mulighed for, at familien i julen kan komme på besøg og hilse på.

Stor fokus på en almindelig hverdag

Der vil selvfølgelig for beboernes skyld være fokus på, at deres hverdag kommer til at virke så almindelig som overhovedet mulig. Det er derfor en fast del af ugen, at der skal handles ind og laves mad. Der er mulighed for beboerne at deltage i disse aktiviteter. Igen er det dog ikke alle der har mulighed for at deltage, hvis deres handikap er en for stor forhindring. Der er dog altid mulighed for at være med så længe man kan holde til det. Hvis man ikke skal hjælpe til med indkøb eller madlavning er der rig mulighed for at spille forskellige spil. Spillene skal være med til at styrke de sociale bånd mellem beboerne. Ud over at det styrker de sociale bånd, giver det beboerne noget at lave i løbet af dagen. Det er vigtigt, at beboerne bliver aktiveret i stedet for at sidde på deres værelse eller i deres boliger alene.  Læs mere på denne hjemmeside.

Elsebeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *