Bomuldsgarn

Man har brugt bomuld i tusindvis af år til at fremstille forskellige tekstiler til tøj og tæpper og mange andre ting.  Bomulden blev i rigtig mange år betragtet som en dyr luksusting. Og det er måske ikke så mærkeligt, når mn tænker på hvor slidstærk bmuld egent er. Bomuld kan holde til lidt af hvert. Det er ikke ligesom fint silke, der nemt spravler og blider ødelagt ved det mindste. Bomuld kan holde til en masse hårde vaske, imens andre råvarer som silke skal behandles mere nænsomt. Derfor laver man også det meste tøj, som mennesker går i af bomuld. Vi er trods alt ikke særligt søde ved vores tøj, og meget af det sætter vi bare over til en vask uden at tænke specielt meget over det. Det kommer op på nogle hårde varme grader.

Garn kan samtidig bruges til mange ting. Mange nyder at få tiden til at gå med lidt hækling og strik. I dag er det ikke nødvendigt selv at strikke og hækle sit tøj, varme tørklæder og hætter, da det alt sammen bliver masseproduceret i mange spændende farver og former. Man vil næsen altid kunne finde noget der passer ens smag og stil. Men mange nyder stadig at hækle og strikke i fritiden. Mange finder denne ældgamle kundskab afslappende. De fleste strikker da også med bomuldsgarn, da det er et nemt og meget medgørligt reskab. Bomuldsgarn kan benyttes til de fleste projekter og uanset om det så er vinter eller sommertøj. Det kan både holde kulden ude i den kolde vinter og være tndt nok til bare at stoppe den kolde sommervnd på en kølig aften.

Kvaliteter på bomuldsgarn

Der er stor forskel på bomuldsgarn alt efter hvilken kvalitet de har. Man kan købe bomuldsgarn hvr det er 100% lavet af bomuldsgarn. Og så er det også muligt at købe blandinger af blandt andet bomuld og hør, bomuld og uld og bomuld g akryl. Det giver naturligvis nogle forskellige resultater lt efter hvad du bruger. Bomuld kan smtidig fås i et utal af farver og varianter. Både ensfarvet og multifarvet kan findes i din nærmeste butik. Så kan du f lavet datteren lige præcis den bluse eller det halstørklæde der er bedst. Ikke alle ser pænt ud i gult, ligesom ikke alle ser pæn ud i rød.

Bomuld føles dejlig blødt mod huden. Hvilket kun kan være endnu en grund til hvorfor, den er så populær at bruge til forskelligt tøj.

Elsebeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *